Модель Samsung Galaxy A40 готується здивувати своїм балансом

У разі якщо міжнародні листинги нового пристрою Samsung Galaxy A90 є коректними, нас чекає щось дійсно цікаве в розрізі сучасної лінійки пристроїв від Samsung – проте саме тому компанія вирішила ще до офіційного релізу A90 випустити модель A40. Справа в тому, що представлена ​​модель, хоч і належить до інноваційної лінійці Galaxy A, все-таки являє собою самий звичайний – наскільки це може бути в сучасних реаліях – смартфон сучасного покоління. Так що такий крок можна розглядати як цілком розумний, оскільки модель A90 безумовно захопить більшу частину користувальницького уваги в момент свого релізу в квітні.

Що стосується модель A40, про яку сьогодні йде мова, то вона розрахована на тих користувачів, які хотіли б доторкнутися до рівня продуктивності нової лінійки Galaxy A, але яким не так важливо бачити в своєму пристрої будь-які особливі риси і можливості. У моделі присутня вже став фірмовим восьміядерний процесорний чіп Exynos 7885 укупі з 4 Гб оперативної пам’яті і 64 Гб вбудованої пам’яті, що в деякому роді наближає його навіть до лінійки Galaxy M.

Однак основна різниця криється у виборі дуже специфічного модуля камери – в новій моделі A40 компанія Samsung вирішила відмовитися від впровадження потрійний камери, натомість помістивши лише дві, на 16 і 2 Мп відповідно на задню частину і 25 Мп для фронтального сенсора, без використання додаткових технологій зразок 3D-камери або розпізнавання особи. Та й сканер відбитків пальців також розташувався ззаду, представляючи собою традиційне оптичне рішення – хоч і більш надійне поки що в порівнянні з FOD-сканерами.

Стає зрозуміло, що Samsung хоче зміцнити своє становище на ринку, запропонувавши щось середнє між дорогим і не дуже дорогим пристроєм. Залишається лише питання того, наскільки якісно і швидко вона це зможе зробити, оскільки мало хто з сучасних користувачів готовий ризикувати і вибирати ті варіанти нового смартфона, які не цілком були схвалені сторонніми користувачами в тексті вакансії. Залишається лише чекати запуску моделі Samsung Galaxy A40.